Mestská časť opätovne prevzala kontrolu nad stavbou Senior domu

Mestská časť Košice – Sídlisko KVP za účasti polície a právneho zástupcu v utorok (25.2.) po 7-mich rokoch prevzala opätovne kontrolu nad areálom bývalej škôlky v Drocárovom parku, kde malo fungovať centrum pre seniorov. Nájomca svoj záväzok o výstavbe viacnásobne nedodržal a neodovzdal stavbu ku kolaudácii. Vedenie MČ chce v projekte pokračovať a priestory na poskytovanie sociálnych služieb dokončiť.

Objekt mal na základe nájomnej zmluvy z roku 2013 uzatvorenej so spoločnosťou RZ Karat pozostávať zo štyroch pavilónov, dva z nich by mali slúžiť na poskytovanie sociálnych služieb a dva pre komerčnú činnosť. Napriek pôvodnému termínu kolaudácie v roku 2015 sa nájomca RZ Karat rozhodol o nadstavbu ešte jedného poschodia, a preto požiadal o predĺženie lehoty na dokončenie do roku 2017. Práce však ešte v roku 2016 pozastavila Slovenská stavebná inšpekcia (SSI) potom, čo pod vplyvom silného vetra spadla časť nadstavby. Šetrením bolo následne zistené, že vrchné poschodie nebolo súčasťou schváleného projektu a nájomca nemal napriek povinnosti platné stavebné povolenie.

K legalizácii stavby nedošlo, a to aj napriek opakovaným výzvam zo strany stavebného úradu. Potrebné dokumenty investor nepredložil, a preto bolo vlani v decembri vydané rozhodnutie, ktoré nadstavbu 3.poschodia označilo za nelegálnu stavbu, potrebnú zbúrať. Mestská časť sa tak začiatkom tohto roka rozhodla od zmluvy odstúpiť. Informovala o tom aj nájomcu, ktorý jej mal stavbu do 24-hodín sprístupniť a protokolárne odovzdať. „Keďže sa tak nestalo, 15.januára tohto roka sme podali návrh na predbežné opatrenie, ktoré by nám umožnilo nakladať s našim majetkom, bez zbytočných obštrukcií zo strany nájomcu,“ uviedol starosta MČ Ladislav Lörinc s tým, že súd návrhu vyhovel 13.februára.

„Investor bol nami opakovane vyzvaný, aby nám nebránil v nakladaní s našim majetkom a stavbu nám protokolárne odovzdal. Predbežné opatrenie súdu potvrdilo našu argumentáciu, a tak sme pristúpili k tomuto kroku. Urobili sme prehliadku jednotlivých objektov, vyhotovili fotodokumentáciu, spísali zápisnicu, vymenili zámky a zabezpečili stavenisko nakoľko je momentálne v katastrofálnom stave,“ vysvetlil Lörinc.

V záujme samosprávy je stavbu dokončiť čo najskôr. Statický posudok určí, či je možné vôbec pokračovať v platnom projekte alebo bude potrebné projektovú dokumentáciu prerábať. „Ak budeme môcť pokračovať podľa projektu, sme v zmysle rozhodnutia stavebného úradu povinní zbúrať nadstavbu tretieho poschodia a držať sa pôvodného zámeru. Chceme však, aby tu vzniklo adekvátne zariadenie sociálnych služieb tak, ako sme to avizovali verejnosti. To je jediný a ultimátny cieľ vedenia MČ. Na dokončenie stavby ale budeme musieť jednak hľadať financie ale i dôveryhodného partnera, ktorým predošlý nájomca nebol. Máme za to, že tento typ sociálnych služieb je nedostatkový v rámci mesta Košice i Košického samosprávneho kraja. Som rád, že veci sa po rokoch konečne pohli. Čaká nás ešte dlhá cesta, lebo táto kauza nemá rýchle a ľahké riešenie. Sme však pripravení priniesť našim obyvateľom výsledky v tejto veci. Včera sme urobili ďalší dôležitý krok,“ uzavrel starosta Lörinc s tým, že do úvahy prichádza aj vzatie si úveru a priama investícia MČ.

 

Fotogaléria

Dokumenty na stiahnutie

TS_Senior dom.pdf
veľkosť: 508.12 KB
Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!