Zastupiteľstvo KVP schválilo rozpočet

Mestská časť Košice-Sídlisko KVP bude v tomto roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom, a to v sume 2 270 663 €. Z kapitálových výdavkov je z toho na investície určených 342 900 €.

Rozhodli o tom poslanci na štvrtkovom zasadnutí (27.2.) miestneho zastupiteľstva, keď jednohlasne schválili rozpočet mestskej časti na rok 2020. Samospráva sa tak dostala z rozpočtového provizória a môže začať s realizáciou plánovaných aktivít.

Hlavnými prioritami na tento rok sú tri oblasti:

-doprava

-zelená infraštruktúra

-športoviská

Najväčšia časť financií vo výške 180-tisíc eur poputuje na súvislé opravy ciest a chodníkov. Týkať sa budú najmä ulíc Jasuschova, Čordákova a Klimkovičova. Po rokoch sa vyčlenili peniaze aj na rekonštrukciu časti promenádneho chodníka ale i na ďalšie kritické úseky.

Na ekologické opatrenia pôjde 30-tisíc eur. Z týchto peňazí sa bude pokračovať v riešení využitia vody z prameňa, ktorý vyviera pod mostom na Moskovskej triede. Našim cieľom je, aby slúžila pre účely sídliska, napríklad na zalievanie stromov a kríkov. Kvalitu životného prostredia chceme na KVP zlepšiť aj investíciou do budovania zelených striech, dažďových záhrad a iných vodozádržných opatrení.

Jedným z kľúčových projektov je aj obnova športovo-rekreačného areálu v Drocárovom parku, kde by malo počas najbližších rokov vzniknúť zázemie pre športovú verejnosť i rodiny s deťmi. Pripravených je na tento účel takmer 70-tisíc eur.

Zlepšiť by sa malo aj parkovanie, vypracované máme dve projektové dokumentácie na uliciach Janigova a Zombova. Na realizáciu parkovísk vyčlenili poslanci v rozpočte 70-tisíc eur, na ich dokončenie ale budú potrebné aj externé zdroje.

Samospráva chce zlepšiť aj bezpečnosť a plynulosť premávky pri základných školách. Na projektovú dokumentáciu poputuje 5-tisíc eur.

Financie sa vyčlenili aj na:
35 000 eur: bezbariérový prístup do denného centra
25 000 eur: bezpečnostné kamery
20 000 eur: doplnenie mobiliáru (nové lavičky a koše)
2 500 eur: osvetlenie venčovísk (solárne eko-lampy)

Okrem schváleného rozpočtu sa podarila ešte jedna veľká vec. Zastupiteľstvo odsúhlasilo pravidlá participatívneho rozpočtu. To znamená, že o tom, kam poputuje časť peňazí z rozpočtu MČ budete môcť rozhodnúť aj Vy - naši obyvatelia!

Projekty bude možné podávať už v tomto roku, v praxi by sa realizovali v tom budúcom. Všetky dôležité informácie sa včas dozviete, sledujte nás na našom FB aj naďalej a nič Vám neujde. Ani rokovanie zastupiteľstva, ktoré ste už mohli sledovať LIVE.

 

Fotogaléria

Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!